Δημοσιεύθηκε στην ΔΟΝΤΙΑ,ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΟΜΑΤΟΓΝΑΘΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΠΡΟΛΗΨΗ,ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

5 βλαβερές συνήθειες που πρέπει να κόψετε

 

pistepseto.net

  1.  Δάγκωμα νυχιών

Αυτή η νευρική συνήθεια μπορεί στα δόντια σας μικροκατάγματα  και να επηρεάσει την κροταφογναθική σας άρθρωση. Τοποθετώντας το σαγόνι σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε μια προεξέχουσα θέση  προς τα μπροστά, ασκείται έντονη πίεση στην άρθρωση και δημιουργείται δυσλειτουργία.

Λύση: Χρησιμοποιείστε πικρό βερνίκια νυχιών, κρατήστε κάτι για να διατηρήσετε τα       δάχτυλά σας απασχολημένα, προσπαθήστε να μειώσετε το στρες.

  1. Σκληρό βούρτσισμα

Το βούρτσισμα για δύο λεπτά δύο φορές την ημέρα είναι μια από τις καλύτερες συνήθειες που μπορείτε να έχετε. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν προσπαθείτε πάρα πολύ σκληρά. «Το βούρτσισμα με μια σκληρή οδοντόβουρτσα, ή βούρτσισμα πάρα πολύ ένταση, μπορεί να βλάψει τα δόντια και να προκαλέσει ερεθισμό των  ούλων.

Λύση: Χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα και εφαρμόστε κυκλικές κινήσεις  σε κάθε περιοχή μετρώντας μέχρι το είκοσι.

  1. Σφίξιμο και τρίξιμο των δοντιών

Η συνήθεια αυτή μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα ή ράγισμα των δοντιών, καθώς και μυϊκή ευαισθησία ή πόνο στις αρθρώσεις. Μπορεί επίσης να αισθανθείτε ότι δεν μπορείτε να ανοίξετε το στόμα σας ή να αισθάνεστε πόνο κατά τη μάσηση.

Λύση: Ασκήσεις χαλάρωσης και χρήση προστατευτικού νάρθηκα νυκτός.

  1. Συνεχές τσιμπολόγημα

Η συνήθεια αυτή, ιδιαίτερα εάν πρόκειται  για ζαχαρούχα τρόφιμα και ποτά, θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τα δόντια σας. Όταν τρώτε, τα μικρόβια που βρίσκονται στο στόμα, διασπούν τα σάκχαρα και παράγουν οξέα που καταστρέφουν τα δόντια.

Λύση: Τρώτε ισορροπημένα γεύματα για να αισθάνεστε χορτάτοι. Αν χρειάζεστε ένα σνακ, βεβαιωθείτε ότι είναι χαμηλά σε λιπαρά και ζάχαρη. Εάν φάτε κάτι γλυκό, πλύνετε αμέσως τα δόντια σας ή τουλάχιστον ξεπλύνετε τα καλά με άφθονο νερό.

  1. Χρησιμοποιείτε το στόμα σας σαν εργαλείο

Τα δόντια σας έγιναν για φαγητό και όχι για να κρατάτε διάφορα πράγματα όταν τα χέρια σας είναι γεμάτα. Όταν το κάνετε αυτό, υπάρχει κίνδυνος να σπάσετε τα δόντια σας, να τραυματίσετε το σαγόνι σας ή να καταπιείτε κατά λάθος κάτι που δεν πρέπει.

Λύση: Σταματήστε και βρείτε κάποιον να σας βοηθήσει.

Σχολιάστε