Δημοσιεύθηκε στην ΥΓΕΙΑ

12 χρήσεις της οδοντόκρεμας εκτός από το βούρτσισμα των δοντιών

odontokrema

 

  1. Ξεθωριασμένα ασημένια αντικείμενα μπορούν και πάλι να λάμψουν σαν καινούργια αν τα τρίψετε με μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας.
  2. Με τη βοήθεια της οδοντόκρεμας, μπορείτε να κάνετε τα φώτα του αυτοκινήτου σας λεία και καθαρά. Οι  σύγχρονες οδοντόκρεμες  περιέχουν αποτριπτικά υλικά που κάνουν θαύματα.
  3. Τα πλήκτρα του πιάνου που έχουν λερώσει λόγω της συνεχούς επαφής με τα ανθρώπινα δάχτυλα. Βάλτε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας σε ένα υγρό πανί και καθαρίστε προσεκτικά τα πλήκτρα . Θα εκπλαγείτε με το πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί!
  4. Παπούτσια με λευκή σόλα, όπως τα Converse, εύκολα μπορούν να καθαριστούν με οδοντόκρεμα.
  5. Θολώνουν τα γυαλιά του κολυμβητηρίου; Καλύψτε  το εσωτερικό το εσωτερικό τους με ένα πολύ λεπτό στρώμα της οδοντόκρεμας και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Θα είναι έτοιμα για βουτιά!
  6. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τους λεκέδες σε ξύλινες επιφάνειες σε λίγα μόλις λεπτά. Τρίψτε τα απλά με λίγη οδοντόκρεμα. Δεν υπάρχει λόγος για χημικά λευκαντικά.
  7. Η οδοντόκρεμα είναι μια πολύ καλή λύση για να απαλλαγούμε από τους λεκέδες στα ρούχα (μπλουζάκια με κραγιόν, τραπεζομάντιλο με σάλτσα, κ.τ.λ.) . Απλά καλύψτε τον  λεκέ με μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας, τρίψτε το ελαφρά, και αφήστε το για ένα μικρό χρονικό διάστημα πριν το πλύσιμο. Να θυμάστε για τα χρωματιστά ρούχα είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε λευκαντική οδοντόκρεμα.
  8. Μπορείτε να δώσετε στις βρύσες σας την  παλιά τους λάμψη. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα ύφασμα και τρίψτε τες. Έχει άψογα αποτελέσματα σε επιχρωμιωμένες επιφάνειες.
  9. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την οδοντόκρεμα για να καθαρίσετε το κάτω μέρος από το σίδερο!
  10. Η οθόνη του smartphone σας μπορεί πολύ γρήγορα να γδαρθεί, αν δεν καλύπτεται με προστατευτική μεμβράνη. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα πανί, έπειτα τρίψτε το προσεκτικά σε τυχόν γρατζουνιές. Αφαιρέστε το υπόλοιπο οδοντόκρεμα και σκουπίστε την οθόνη με ένα στεγνό πανί.
  11. Με την οδοντόκρεμα μπορείτε ακόμα και καθαρίστε τα νύχια σας. Απλά καλύψτε τα με μια μικρή ποσότητα, αφήστε τα για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε με νερό.
  12. Ορισμένες οσμές, όπως αυτή του σκόρδου, το κρεμμυδιού  και των ψαριών , μπορεί να είναι πολύ δύσκολο  να απομακρυνθούν από τα χέρια σας. Πλύνετε τα  με μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί σε χρόνο μηδέν.

Σχολιάστε