Δημοσιεύθηκε στην ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ,ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ,ΔΟΝΤΙΑ,ΥΓΕΙΑ

7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεται πριν βάλετε εμφυτεύματα

5363470_l

 

  1. Το οστό των γνάθων σας πρέπει να αναπλασθεί. Το εμφύτευμα δεν είναι μια διαδικασία ενός βήματος. Χρειάζεται αναμονή και παρακολούθηση, γι’ αυτό μην απογοητευτείτε με τον χρόνο που θα χρειαστεί μέχρι να αποκτήσετε το δόντι που σας λείπει. 
  2. Πόσο κοστίζει: Όπως και κάθε χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν την τιμή ενός οδοντικού εμφυτεύματος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια συζητήσει με τον οδοντίατρό σας σχετικά με το κόστος εκ των προτέρων, το οποίο κυμαίνεται συνήθως από 1000 έως 1500€. 
  3. Δεν θα φύγετε μετά το χειρουργείο με τα καινούργια δόντια: Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα είσαστε με ένα κενό στην θέση του εμφυτεύματος. Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές όπως νάρθηκες Essex καθώς και ακίνητες προσωρινές στεφάνες κοχλιούμενες (βιδωτές) ή συγκολλούμενες. 
  4. Θα πρέπει να περιοριστείτε σε μια μαλακή δίαιτα: Για μια ή ακόμα και δυο εβδομάδες (ανάλογα με την έκταση και την πολυπλοκότητα της επέμβασης), θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Ακόμα και αν υποσχεθείτε ότι θα μασάτε από την άλλη πλευρά, είναι πολύ εύκολο να ξεχαστείτε και να βάλετε σε κίνδυνο την διαδικασία ενσωμάτωσης του εμφυτεύματος με το οστό. 
  5. Θα χρειαστεί να περάσετε από κάποιο φαρμακείο: Μάλλον θα σας συνταγογραφηθούν αντιβιοτικά για την πρόληψη της μόλυνσης και αναλγητικά για τον πιθανό πόνο. 
  6. Μην κλείνετε τίποτα για το υπόλοιπο της ημέρας: Δεν θα σας δοθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πόσο χρόνο θα πάρει η διαδικασία. Καλό θα είναι λοιπόν να έχετε ελεύθερη την μέρα για να είστε άνετοι και να ξεκουραστείτε. 
  7. Κάθε στόμα (ή χειρουργική επέμβαση) είναι ίδιο: Ακριβώς επειδή κάποιος συγγενής ή φίλος χρειάστηκε οστικό μόσχευμα δεν σημαίνει ότι θα χρειαστείτε κι εσείς το ίδιο.

Τα εμφυτεύματα αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες προόδους στην οδοντιατρική με συνολικό ποσοστό επιτυχίας περίπου 95%. Προϋποθέσεις η γνώση και ικανότητα του επεμβαίνοντα, η σωστή επιλογή του περιστατικού και η τήρηση των οδηγιών από τον ασθενή.

Αν υποθέσουμε ότι όλα πάνε καλά, όπως συμβαίνει συνήθως, ένα οδοντικό εμφύτευμα θα σας χαρίσει ένα όμορφο και λειτουργικό δόντι.

Σχολιάστε